pátek 14. června 2013

Vážení přátelé, kteří se občas zajímáte o novinky a čtete tento blog. Pozor na pár novinek v zákoně, které se týkají řidičských průkazů.
Za prvé: jen blázen by otálel po úspěšných zkouškách s podáním žádosti o řidičák. Jeden takový se objevil. Volal mi zoufalý žáček, že si ještě žádost nepodal a od zkoušek proběhlo více nežli půl roku. Takže POZOR. Máte právě půl rok na to, abyste si žádost podali. Když to z jakéhokoliv důvodu nestihnete, budete muset absolvovat nové zkoušky ! Nikoliv celý kurs autoškoly :)
Za druhé: Vybodovaní jsou již dnes dáni naroveň s " vychlastanými ", takže na psychotesty musí již obě skupiny provinilců. Dříve chodili pouze vybodovaní a vychlastaní byli v poho :
A za třetí: Všichni cizinci , včetně Slováků, nežli se přihlásíte do jakékoliv autoškoly - dojděte si na Váš příslušný úřad, kde Vám budou vydávat řidičák - a zjistěte si, za jakých podmínek budou Vám jej ochotni vydat. Od novely zákona má totiž úřad obce s rozšířenou působností právo zkoumat, jaké máte vazby na Českou republiku a pouze oznámení o pobytu jim nemusí stačit. Budou chtít například nějaké rodinné vazby, potvrzení o bůhví čem apod. Takže se raději informujte předem, abyste nachodili pro řidičák na třikrát, jak se to stalo Verunce ze Slovenska :)
To je dnes vše a všem přeji šťastnou ruku při výběru autoškoly :)
Na závěr jedna vzpomínka na povodeň....


Žádné komentáře:

Okomentovat